Silikonpupper er i dag mye tryggere enn noen gang før

Silikonpupper

Få ting i verden har vært mer stigmatisert og misforstått enn hva har vært tilfellet med silikon, da spesielt brystimplantater. Mange tenker fremdeles på Pamela Andersson så snart de hører ordet, men denne artikkelen ønsker å vise at plastisk kirurgi har tatt noen enorme steg.

Brystimplantater og små korreksjoner av eget utseendet er i dag helt normalt, og derfor ønsker vi å erstatte noen eldgamle myter og misforståelser med moderne informasjon som kanskje kan være til hjelp for deg som har spørsmål knyttet til plastisk kirurgi. Er brystforstørrelse noe for deg? Les videre, kanskje finner du svaret!

Silikonpupper gjennom historien

For de aller fleste av oss, så er silikon, og da særlig silikonimplantater i bryst, noe vi ofte forbinder med Amerikanske supermodeller, Kardashian-familien og Baywatch. Pamela Andersson og flere skuespillere på 80- og 90-tallet har vært med på å gi et veldig stigmatisert bilde av silikon, et bildet som ikke lenger er korrekt.

Ettersom verden går videre, så er det uunngåelig at ting forandrer seg, og dette merkes godt innenfor plastisk kirurgi. Ideen om at silikonimplantater bare er noe som gis til rike husfruer som er misfornøyd med eget utseendet er for lengst utdatert, dessverre er dette et faktum som enda ikke forståes av alle, derfor tar vi her en kikk på silikonens historie.

Den aller første protypen av silikonpupper, ble utviklet i USA i 1961. Det var de plastiske kirurgene Frank Gerow og Thomas Cronin som sto for dette i samarbeid med Dow Corning Corporation (DCC).De første protesene ble tilgjengelige i 1963 og var tåreformede poser av silikon. Disse kunne brukes som brystforstørrelser, men var også tenk til medisinske formål.

Det er akkurat der vi i dag ofte tråkker litt i salaten. Den vanlige definisjonen av de som velger å få silikon implantater i brystene, er at de gjør dette for å se bedre ut. Tanken om at silikon eksisterer fordi vi som mennesker aldri er fornøyde med eget utseendet er til tider korrekt, men hovedsakelig så finnes det mange medisinske grunner til å få implantert silikon.

Dagens silikonpupper er mye tryggere

Silikonpupper på damer

En vandrehistorie som ser ut til å ha ufattelig gode bein, er basert på ideen om at silikonpupper (og andre silikonimplantater) skal kunne eksplodere. Dette kan høres litt latterlig ut for noen, men det er ikke til å stikke under en stol at plastiske operasjoner har gått galt opp igjennom tidene.

Troverdige historier om eksploderende bryster dukker fort opp dersom man begynner å lete, men det er veldig viktig å forstå at industrien har tatt enorme steg siden 1961, det er også utrolig viktig å vite at dagens silikonimplantater blir gjort av kvalifiserte leger med ekspertkunnskap og moderne teknologier.

Eksploderende bryster er noe som definitivt tilhører fortiden. Man skal nok fremdeles kunne finne lugubre personer som tilbyr urimelig billige brystoperasjoner, men man får det man betaler for i denne verden. Dersom man bestemmer seg for å legge seg under kniven, så bør man ikke gjøre dette før man er 100% sikker på at legen som gjennomfører operasjonen er kvalifisert.

Dersom dette er tilfellet, så er det veldig liten risiko forbundet med det å ta silikonimplantater. Selve implantatene er i dag standard produserte, noe som betyr at du ikke kommer over implantater som ikke holder påkrevd standard. Det at plastisk kirurgi nå er mye mer akseptert enn bare for noen år siden, gjør også at du kan være sikker på en trygg opplevelse.

Vurderer du å ta silikon, men frykter effektene?

Dette er en helt naturlig, emosjonell reaksjon til det som tross alt er en operasjon som krever at du legger deg under kniven. Plastisk kirurgi bør ikke oppsøkes med mindre du er sikker på at det er noe du vill gjøre, men dersom det er det, så kan du være sikker på at risikoen for negative effekter er minimale.

Som allerede nevnt, så florerer det med vandrehistorier om mennesker som har tatt plastisk kirurgi og endt om ekstremt negative effekter. Her er det viktig å huske på at plastisk kirurgi lenge har vært stigmatisert og dette leder til myter og misforståelser. Sannheten er at risikoen for negative effekter etter at du har gjennomført et implantat er helt minimale.

Brystimplantater er mye lettere å gjennomføre i 2019 enn hva var tilfellet på 60- tallet, men vi kommer ikke unna faktum at det fremdeles kan gjøre litt vondt i en tid etter operasjonen. Derfor vil du nå alltid få smertestillende med deg hjem i tilfellet du opplever smerter. Grad av smerter etter brystimplantater er veldig individuelt.

Silikonpupper på Dame

Hvor brystimplantater tidligere oftest dreide seg om status og utseendet, så handler dagens tilbud primært om helse og velvære. Det er i dag mye lettere å foreta plastiske inngrep enn hva var tilfellet før, takket være en enorm teknologiske utvikling. I dag kan du gå til en kirurg og få endret brystene uten særlig risiko for andre effekter enn en god følelse.

Opplev velvære med silikon

For det er nemlig velvære som ofte er hovedårsaken til at flere nå velger å få forstørret brystene med implantater. De ønsker å føle seg bedre med sin egen kropp. Du kan oppnå mye gjennom trening og dietter, men dette hjelper ikke for alle.

I dag kan du få gode og trygge implantater til en god pris nesten hvor som helst. Det at en kvinne velger å forstørre brystene er ikke lenger et tegn på å være overfladisk, det er et tegn på en person som ønsker å beholde et ungt utseendet. Dette er noe som aldri før har vært et reelt alternativ, vi har alltid måtte ta til takke med det vi ble født med.

Det er naturlig å være skeptisk til nye teknologier, men sannheten er at det i dag er så å si risiko fritt å endre litt på ditt medfødte utseendet. Et ønske om å gjøre dette er ikke synonymt med noe annet enn å ønske seg en kropp å være stolt av.

Dersom du er interessert i brystimplantater så finnes det nå en hel mengde informasjon tilgjengelig både på internett og hos legekontorer. Brystimplantater kan brukes for deg som er misfornøyd med eget bryst, det kan brukes for medfødte problemer, og det kan brukes for de som bare vil ha litt større bryster.