Tannbleking gir selvtilliten et «boost»

Tannbleking gir selvtilliten et boost

Dårlig selvtillit er noe som går igjen i alle aldre og alle samfunnsgrupper. Spesielt sårbare er man hvis man har noen skavanker eller føler at man har skavanker som for eksempel misfargede tenner. En av årsakene til at vi er kritiske og fokuserer så mye på tennene våre, er innslag i sosiale media hvor vi ser fasiter på vakre smil og personligheter. Det fremstilles ganske tydelig at for å være vellykket og attråverdig, så må vi ha et smil som fremhever to rader med kritthvite tenner.

Alle kan oppnå hvite tenner

Heldigvis for oss dødelige så er ikke bleking av tenner noe uoppnåelig. Det er faktisk veldig enkelt, og man blir heller ikke fattig av det. Det betyr at uansett om man er student, butikkansatt eller for eksempel jobber som lærer, så kan man enkelt redusere eller best fjerne misfargingen på egne tenner.

hvite tenner

Er det bare påvirkning fra reklame og sosiale media som får oss til å ønske hvite tenner? Det er helt klart en pådriver. Vi ønsker å fremstå slik offentlige personer gjør, et perfekt ytre er noe de fleste ønsker. Hva som er såkalt «perfekt», har forandret seg gjennom årtidene ved hjelp av mote, ikoner og pop kultur. I dag blir vi i sterk grad påvirket gjennom sosiale media og såkalte influensere har mye av æren for dette.

Det er imidlertid også en annen veldig virkelig grunn til at vi ønsker oss et hvitt smil. Et hvitt smil og dermed hvite tenner er et tegn fra naturen på ungdommelighet. Vi blir født med hvite melketenner og de tennene som erstatter disse er hvite og flotte. Dessverre så er det sånn at jo eldre vi blir jo gulere blir tennene våre. Det skjer rent biologisk, tennene eldes sammen med resten av oss.

Hva gjør hvite tenner med oss?

Utrolig mange som har en eller flere misfargede tenner har lært seg å smile med munnen igjen. Man kan også høre og se andre som skjuler smilet bak en håndflate. Dette kan være på grunn av flekker som har oppstått ved bruk av for eksempel tobakk og snus, eller også jevnlig inntak av blant annet kaffe.

Hva gjør hvite tenner med oss

Det er trist å måtte føle at man må skjule smilet sitt. De som føler at de ikke kan vise tennene opplever dette som en påkjenning. Man kan jo ikke smile spontant og føler man lever med noe som må skjules. Det er helt klart at dette påvirker disse personene sin selvtillit.

Selve selvfølelsen angående skjeve tenner eller kanskje et stort mellomrom mellom tennene vil forandres med tannbleking. Er tennene hvite vil disse andre uregelmessighetene kun føles som spesielle kjennetegn ved personen og smilet. Et smil med noen skjeve tenner vil oppfattes som sjarmerende hvis smilet er blendende hvitt.

Tannbleking hjemme eller på salong?

For 20 år siden ville nok de fleste gått til en skjønnhetssalong eller til tannlegen for å få utført tannblekingen. Tidene har forandret seg kraftig og de aller fleste i dag gjør dette hjemme. Fordelene er så store ved å gjøre det hjemme at det er egentlig ingen grunn til å gjøre det på andre måter.

Tannbleking hjemme

  • Kvaliteten på produktene til tannbleking hjemme, inneholder stort sett det samme som de i salongene.
  • Man kan tenke at en tannlege vet best alt som gjelder tenner. Nettstedene som spesialiserer seg i tannbleking og produkter til dette formålet, spesialiserer seg på dette feltet.
  • Mye billigere å bestille tannbleking til hjemmebruk. Salonger og tannleger skal også ha betalt for jobben som gjøres. Ved å gjøre jobben selv sier det seg selv at det koster mindre.
  • Hjemmebleking er absolutt mest praktisk. Få hvite tenner når det passer deg. Ved å kunne sitte hjemme i pyjamas i sofaen, mens man gjør andre ting så styrer man fullstendig tiden selv.
  • Er det behov for repeterende behandling, bestemmer man selv når man gjør disse.

Hvordan bevare hvite tenner

bevare hvite tenner

Det er viktig for et varig resultat å være forsiktig med ting som forårsaker misfarging. Det finnes også en rekke produkter på markedet, som skånsomt renser og bevarer hvitfargen. Det er for eksempel tannkremer i vanlig format og skummende som er god å bruke i etterkant av tannbleking.

Man kan også gjenta behandlingen etter en tid hvis man føler at tennene blir påvirket av mat, drikke og andre ting.