Er et smålån noe for deg?

Smålån i bank

Lurer du på hva smålån er? Og lurer du på om smålån er noe for deg? Det er jo ofte at man forbinder lån med en større sum av penger man trenger til å låne, for eksempel når man skal kjøpe et hus eller en båt. Men det finnes også mindre av lån, og disse kalles smålån.

De er skapt for deg som akkurat mangler litt økonomiske hjelp, som kan gjøre en kjempeforskjell for dine ønsker og behov. Har du for eksempel fått en uforutsett regning eller har du akkurat ikke råd å betale den siste delen av kjøpesummen for en ny telefon eller PC? Smålån er til for deg som trenger penger her og nå, og som vet at du kan betale tilbake lånet raskt. Et smålån er som navnet antyder, et mindre lån.

Det er faktisk mulig å finne smålån helt ned til noen få hundre kroner. Det er derfor en praktisk løsning, når du står i en situasjon, som ikke kan defineres som en stor økonomisk problematisk situasjon. Som ved forbrukslån er smålån raskt og noe du kan forvente å få svar på få minutter etter du har søkt om det. Du kan søke om smålån på nettet hos Fair lån og få svar med en gang.

Smålån uten sikkerhet

Du har kanskje hørt om fenomenet ”lån uten sikkerhet”, og det er det faktum at du får lov å låne uten å stille en verdi i sikkerhet eller i pant så långiver er sikker på att du har råd til å betale lånet tilbake.  Ved smålån eller forskjellige typer av forbrukslån kan du få låne uten sikkerhet. Et smålån er derfor kjent for å være en rask og effektiv løsning når du trenger penger her og nå, og du ikke ønsker å bruke lang tid med banken og på å fylle ut dokumenter som bekrefter din sikkerhet.

I stedet er renten som følger med et smålån ganske høy, men det finnes mange ulike långivere for smålån på markedet, så det gjelder bare å undersøke hvilke långivere som tilbyr den laveste renten på et smålån.

Et smålån har ganske kort nedbetalingstid, og derfor er det mange som tar opp et smålån som har fast inntekt eller har utsikt til en inntjening i nær fremtid. Det kan også være en bra løsning når du kommer i en uventet situasjon hvor du trenger å bruke flere penger enn du regnet med i forhold til budsjettet ditt. Så er det greit å ha muligheten for å ta opp et smålån. Det kan for eksempel være nyttig om bilen bryter sammen eller du har glemt å kjøpe bryllupsgave til din beste venn. Du kan søke om smålån online, og i de fleste tilfeller får du svar med en gang om du får innvilget et smålån.