Bruk kredittkort til å betale for leiebilen

kredittkort til å betale for leiebilen

Planlegger du en bilferie i USA til sommeren? Eller ønsker du en leiebil på en tur sørover i Europa? Vi kan ha mange gleder i en leiebil, men sørg for at du følger et par forhåndsregler for å unngå at leiebilen ender opp med å koste mer enn den skal.

Forsikring

Når du leier en bil, så følger som regel en forsikring med i leieprisen. Denne forsikringen inkluderer som regel kaskoforsikring, ansvarsforsikring og tyveriforsikring. Men som med de fleste forsikringer så må du selv dekke en egenandel, og det gjelder også når du får forsikring gjennom leiebilselskapet. Denne egenandelen kan ofte være veldig dyr.

De fleste utleiefirmaer tilbyr også en tilleggsforsikring som vil redusere beløpene som de krever at du betaler i egenandel dersom du skulle havne i en situasjon der du trenger å dekke en skade eller et tyveri med en forsikring. Denne tilleggsforsikringen er derimot normalt sett dyr, og du kan ende opp med å betale ekstremt høye beløp kun for å dekke forsikringen til en leiebil.

Forsikring gjennom kredittkortet

Det finnes en rekke banker som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet og egenandelforsikring gjennom kredittkortet. En slik forsikring koster gjerne ikke mer enn et par hundre kroner i året, noe som betyr at du skal ikke bruke leiebilen i mange dager før det lønner seg å ha en egenandelsforsikring gjennom kredittkortet i stedet for å måtte betale for tilleggsforsikringen som bilutleiefirmaene tilbyr.

Denne forsikringen gjelder som regel kun når du betaler leiebilen med kredittkortet.

Før du velger å bruke egenandelsforsikringen som kredittkortet ditt eventuelt tilbyr, så bør du helt klart gå over forsikringsvilkårene og se om de lever opp til de kravene som du ønsker. Hvor dyre biler vil forsikringen kunne dekke? Ofte vil en forsikring gjennom kredittkortet kun dekke leiebiler som ikke er i den dyreste klassen.

Rabatt gjennom kredittkortet

Flere kredittkortaktører tilbyr i tillegg ulike rabatter når du bruker kredittkortet til å betale for leiebilen. Et eksempel er re:member sitt kredittkort som gir deg 10% rabatt når du bruker kredittkortet til å betale for en leiebil fra utleieselskapet Sixt. Alt du trenger å gjøre for å få rabatten er å oppgi kredittkortet som din betalingsmetode.

For å se om ditt kredittkort også tilbyr slike rabatter, kan du gå inn på kredittkortaktøren sin hjemmeside for å se en oversikt over ulike rabatter som du tilbys som kunde.

Andre gode tips for å få en billig leiebil

Når du skal bestille en leiebil bør du i tillegg være tidlig ute med bestillingen, da du gjerne vil få en billigere pris hvis du bestiller i forveien sammenlignet med hvis du bestiller bilen samme dag. Prisene kan variere noe fra dag til dag, så overvåk prisene i en liten periode før du bestemmer deg for å bestille leiebilen. Ofte kan det også lønne seg å bestille bilen over internett. Flere bilutleiefirmaer tilbyr kundene sine rabatt dersom de bestiller bilen på nettet.

I tillegg kan det lønne seg å unngå betaling av ekstrautstyr til bilen, da utleiefirmaene gjerne tar seg godt betalt for slike tjenester. Dersom du trenger en GPS, kan det være en god idé å ta med en hjemmefra i stedet. Sist men ikke minst bør du alltid huske å levere leiebilen tilbake i tide. Flere selskaper vil trekke et ekstra gebyr dersom du er sent ute med å levere bilen tilbake.