Salg av bildeler på nett og useriøse aktører

Salg av bildeler på nett

Useriøse leverandører av bilder skader omdømmet til de seriøse som ønsker å tilby deg god service og kvalitet. Nettsalg av bildeler er et økende marked og det finnes mange gode og seriøse leverandører. Flere av disse har vært på markedet i flere år som fysiske butikker men har gradvis etablert seg også med nettsalg. Landegrenser er for lengst gradvis blitt visket ut og fremtiden går i retning av gode tilbud på nett av like god kvalitet som vi er vant til lokalt.

Useriøse leverandører kan gjøre store skade på kjøretøy

Det finnes tilfeller som er kommet frem i media om personer som har fått dårlige deler ved kjøp på nett og disse delene har faktisk forårsaket skader på kjøretøy i stedet for å utbedre problemet de hadde i utgangspunktet. For eksempel har man blitt fristet av ekstremt lave priser som har vist seg å være for deler laget av dårlig materiale, og kjøper har følt seg lurt. Disse leverandørene klarer seg en stund inntil det dukker opp vurderinger på blogger, forumer og nettsider som avslører dem. Det er lurt å sjekke litt før man handler på nett for å vite litt mer om leverandøren du kjøper delene fra slik at du vet at du får kvalitetsdeler og delene er akkurat de delene du ønsker.

Omtale er en sikker måte å finne ut hvem som er useriøse

Den beste måten å unngå at du kjøper dårlige deler på nett er å sjekke litt om leverandøren du ønsker å bruke. Kjenner du noen som allerede har testet leverandøren, har du god informasjon om hva du får. Sannsynligvis vil du finne vurderinger på nett av andre som har benyttet leverandøren allerede. Får man dårlige deler, dårlig service eller føler seg lurt, er det stor sjanse for at noen har skrevet noe om dette. Nettet gir oss gode muligheter til å finne ut andres omtale om leverandører og nettsider. Er det ellers ingen info å finne om leverandøren på nett om adresser, opphavsland, eller liknende, kan det være at dette er en leverandør man bør styre unna.

Fremtiden er på tvers av landegrenser

Landegrenser er de siste årene blitt mer og mer visket ut. Internett har blitt et medium det er umulig å ignorere. Samarbeid med EU gjør at det legges til rette for konkurranse på tvers av landegrenser. Større leverandører av bildeler velger forskjellige løsninger for å konkurrere på lik linje med leverandører lokalt. En av disse er å tilby gratis frakt. Ved å ta vekk frakt kan utenlandske leverandører tilby gode priser selv om man i mange tilfeller må fortolle produktene i tillegg. Dette er fremtiden. Vi har i mange år hatt flere større leverandører som importerer deler og har etablert et godt navn og rykte, så hva skulle da være grunnen til at leverandører de benytter ikke skulle kunne levere like bra direkte? Leverandørene er ofte de samme, men det krever mer av oss eller verkstedet vårt for å velge delene som er bra direkte fra utenlandske leverandører.

Fremtiden er nettsalg

Fremtiden er salg via nettbutikker og dette er kommet for å bli. De fleste av oss kjøper nå et eller annet på nett. Vi skal ikke mange år tilbake for å finne tider hvor det var stor skepsis mot alt nettsalg. Men tjenester rundt nettsalg har gitt oss gode muligheter for å sikre oss mot svindel på nett. Kortleverandører gir gode løsninger for å stoppe transaksjoner om det er tvil rundt salget, og vi har fått returmuligheter om vi ikke er fornøyd.

Det er mange faktorer som gjør at det er utfordrende å handle bildeler på nett. Men faktum er at annet nettsalg var gjennom samme utfordringene for noen år tilbake. Vi må gjerne vite litt mer om bildeler for å få det vi ønsker på nett, men når vi finner dem, kan vi få gode priser sammenliknet med norske leverandører.